Krabi 甲米4天3夜之旅

2017年的农历新年,我与家人去泰国甲米游玩。隔了一个星期,终于打开我的部落格开始认真动笔了。

以下是4天3夜甲米的行程:

Day 1:

1.30pm-1.55pm KLIA2 to Krabi Airport

1.55pm-3.00pm Krabi Phetpailin Hotel

3.00pm-4.00pm Lunch at Krabi Town

4.00pm-6.00pm Walk around Krabi Town & Chao Far Pier

6.00pm-8.00pm Krabi Town Weekend Night Market

8.00pm-9.00pm Dinner

9.00pm Back to Krabi Phetpailin Hotel

 

Day 2:

9.00pm – 12.00pm Emerald Pool + Blue Pool

12.00pm – 1.00pm Hot spring Waterfall

1.00pm – 2.30pm Go to Aonang Guest Home

2.30pm – 5.00pm Walk around Aonang Street

5.00pm – 6.00pm Rest at Aonang Guest Home

6.00pm – 8.00pm Hilltop Restaurant

8.00pm – 10.00pm Walk around Aonang Street

 

Day 3:

8.30am – 5.00pm Phi Phi Tour (Bamboo Island, Viking Cave, Pi Leh Bay, Maya Bay, Monkey beach, Lunch at Phi Phi Don & Snorkeling)

5.00pm – 6.00pm Rest at Aonang Guest Home

6.00pm – 7.00pm Dinner at E-san Seafood

7.00pm – 8.00pm Walk around Aonang Street

8.00pm Rest at Aonang Guest Home

 

Day 4:

8.00am – 10.30am Tiger Cave Temple

10.30am – 11.00am Back to Aonang Guest Home

11.00am – 11.30am Rest

11.30am – 12.30pm Lunch

12.30pm – 1.00pm Way to Krabi Airport

1.00pm-2.00pm Check in Luggage

2.25pm – 4.50pm From Krabi Airport to KLIA2

 
接下来列出四个人的开销:

Day 1:

Taxi Fee from Krabi Airport to Krabi Phetpailin Hotel = 500B

Internet + Phone call Sim Card = 300B

Hotel Fee = 1200B

Tuk Tuk Fee = 160B

Lunch = 210B

Dinner = 770B

Other (souvenir, food) = 740B

Total = 3880B

 

Day 2:

Emerald Pool + Hot Spring Waterfall Half-Day Tour = 600 x 4= 2400B

Aonang Guest Home 2 nights = 4400B

Lunch = 240B

Dinner@Hilltop = 1760B

Thai Massage = 200 x 4 = 800B

Other (Souvenir, food) = 1520B

Total = 11,120B

 

Day 3:

Breakfast = 250B

Phi Phi Tour Fee: 850 x 4 = 3400B

National Park Entrance Fee = 400 x 4 = 1600B

Dinner = 580B

Formal Coat and Skirt = 4000B

Other (Food) = 500B

Total: 10,300B

 

Day 4:

Taxi (go and back Tiger Cave Temple) = 800B

Lunch = 500B

Taxi (from aonang to airport) = 600B

Other (food etc.) = 350B

Total = 2250B

 

Total (4 days) = 27, 550B

这样算起来,其实,一人只需要大约688B就可以玩甲米4天3夜了(不包括机票)。这一次的预算其实是超支了,因为来回机票平均一人要RM700,我们很迟才决定要去甲米,所以才用高价订了机票。后来问了同航班的朋友,才知道他们以rm300就能够订了来回的航班。当然我也觉得我们买的手信和订制的西装也超出了预算。这样算起来,如果买到机票便宜的话,rm1000是足够一人玩甲米4天3夜的。

下一回分享仔细的行程呗~希望我能勤劳一点写~科科~

KLIA2

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *